Prisvinnar Marianne Koch Knudsen saman med Bjørn Ingvaldsen

Prisvinnar Marianne Koch Knudsen saman med Bjørn Ingvaldsen

NBU-prisen 2014 er tildelt Marianne Koch Knudsen. Styret i NBU vil på den måten hedre en mangeårig forlagsmedarbeider, som gjennom sitt arbeid har hjulpet og båret fram mange forfatterskap. Prisen ble delt ut på NBUs medlemsmøte fredag kveld. Prisen er et bilde av Annine Qvale.

Marianne Koch Knudsen er født 1952 og begynte som vikar i det som i dag er barne- og ungdomsbokavdelingen i Gyldendal i 1980. I januar 1981 fikk hun fast stilling i forlaget. Hun ble redaksjonssjef i 1996, forlagssjef i 2003 og hovedkonsulent fra 2005.

Marianne Koch Knudsen har sammen med flere forfattere og redaktører stått for en rekke viktige bokserier, oversettelser og utgivelser av bøker for barn og unge. Hun har blant annet vært medansvarlig for forlagets bokverk Hugin og Munin, som fikk Grafills Bokkunstpris i 1995, og for flere oversettelser av Ole Brumm.

Når Marianne Koch Knudsen nå takker av, etter mange års forlagsliv, ønsker NBU å hedre henne med NBU-prisen 2014.

NBU-prisen er en pris som deles ut hvert år av Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) og som går til en person eller institusjon som har utført et prisverdig arbeid for barne- og ungdomslitteraturen i Norge. Prisen er et kunstverk, ofte av en barnebokillustratør. Prisen ble opprettet i 1988.