Foto: Auigon Johnsen

Foto: Auigon Johnsen

– Siden jeg er utdannet illustratør var det ganske naturlig å jobbe med billedbøker for barn. Begge bøkene jeg har skrevet har startet med bildene, deretter har de utviklet seg ved at jeg har jobbet frem og tilbake med tekst og bilde.

Det seier Mari Kanstad Johnsen, ny medlem i NBU. Ho har skrive bøkene «Livredd i Syden» og «Ballen».

– De er begge bildebøker for ganske små barn (3-6 år, men her om dagen snakket jeg med en 8-åring som var veldig glad i Ballen!)

– Kvifor ville du bli forfattar?

–  Jeg illustrerte 3 barnebøker skrevet av andre forfattere før jeg skrev selv, og har stor glede av å arbeide på den måten, å finne en måte å kombinere mitt fantasiunivers med en annens, lage en symbiose, og tidvis støtte meg på en annens arbeid. Samtidig skapte arbeidet med andres tekster et ønske i meg om å skape noe selv fra starten, der jeg satt alle premissene selv.

–  Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?Livredd-i-Syden_articlethumbnail

–  Hmmmmm. Som forfatter/illustratør er jeg vel spesielt opptatt av forholdet tekst/bilde, at de utfyller og forsterker hverandre.

–  Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

–  Ja, det blir jo tegning, da.

–  Kva forventningar har du til NBU?

–  Jeg ønsker via NBU å få en bedre oversikt over mine rettigheter og muligheter, og et bedre innblikk i hva som skjer i barne-ungdomsbokverden. Og å føle meg som del av et fellesskap.