Magnus Buen Halvorsen–  Jeg har vært glad i å lage historier så lenge jeg kan huske. Etter hvert begynte jeg å skrive dem ned. Det å kunne skape sine egne karakterer og leve med dem er noe av det mest fasinerende ved det å lage historier.

Det svarar Magnus Buen Halvorsen på spørsmål om kvifor han ville bli forfattar. Magnus vart nyleg medlem i NBU.  Han har gjeve ut to bøker, «Aston Martin» (2012) og «En dag skal jeg stupe» (2014).

–  Begge er ungdomsromaner. Felles for dem er at de handler om barn/ unge som strever fordi det nærmeste nettverket har rast saman

–  Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

–  Jeg jobber som lærer og har ekstra engasjement for barn og unge. Jeg syns det er spennende å leve meg inn i deres verden, forsøke å skrive sett fra deres perspektiv, og jeg håper at fortellingen kan berøre dem som leser den.buenbok

 –  Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

–  Jeg syns det er spennende å skrive om barn som strever, men som likevel klarer å finne overlevelsesstrategier. Barn er helt fantastiske, de finner løsninger, selv om prisen kan være høy. Jeg liker spesielt godt å skrive om barns relasjoner til andre.

–  Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

–  Jeg brenner for jobben min som lærer på Hagaløkka skole i Asker. Jeg føler meg heldig som hver dag får ta del i så mange unge menneskers hverdag. Når jeg er hjemme, handler det meste om mine egne barn. Men det hender jeg sniker fram gitaren på kveldstid og spiller noen sanger

–  Kva forventningar har du til NBU?

–  Vanskelig å si! Har egentlig ikke så mye forventninger, annet enn at jeg syns det er hyggelig å være en del av et fellesskap med så mange gode forfattere.