Mammaen og pappaen til Mikkel har en lekebutikk, og Mikkel kan ønske seg hva han vil i hele butikken til jul. De er spent på hva han velger i år, men Mikkel ønsker seg ingenting av det som er i butikken. Han ønsker seg en lillebror, og han håper at foreldrene har en på lager.

I barnehagen er det ingen av barna som tror at Mikkel får en lillebror til jul. Småsøsken kommer ikke til jul. De må hentes på sykehuset.

Mikkel skriver likevel en ønskeliste til julenissen. Han grubler på om julenissen er flink til å pakke inn en lillebror, sånn at han ikke går i stykker på veien.

På Ønskerommet i Julelia blir barna til julenissen opptatt av ønskelisten til Mikkel. Nissetulla skjønner ikke hva Mikkel skal med en lillebror. Hun har en selv, Nissegutt, og han kan jo ingenting. Nissegutt tenker at Nissetulla har rett, men hva skal Mikkel få i gave da?

Boka er illustrert av Kristin Granli.

Målgruppe: 3 – 8 år