foto: Siri Ekker Svendsen

foto: Siri Ekker Svendsen

–  Etter å ha jobbet lenge med korte sangtekster vokste det fram et ønske om å prøve å skrive noe virkelig langt. En sangtekst handler i stor grad om å fortelle med færrest mulig ord, noe som gir lite rom til lange detaljer og beskrivelser. Derfor var det både utfordrende og gøy å prøve seg på en lang historie.

Det seier Aslak Dørum om kvifor han vart forfattar av bøker. Dørum er ein av de nye NBU-medlemmene denne hausten. Han har skrive to bøker, En flåte av gull og Et hjerte av glass.

–  Begge handler om ungutten Olav, hans venn Amir og eventyrene de opplever rundt om i verden. Bøkene er sterkt inspirert av GGG-bøkene jeg leste i hopetall som barn.

–  Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

–  Jeg ble faktisk spurt, og det er jeg veldig glad for, av flere grunner. Selvfølgelig fordi det var stas å bli spurt, og enda mer stas og få gitt ut en roman. Men like fint var det at jeg på den måten faktisk skrev noe for ungdom. Det er noe jeg neppe hadde tenkt på av meg selv.

 –  Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?dørumbok

–  Jeg er nok mest opptatt av medrivende handling i ungdomsbøker. Helst med mening, dypere eller ei, men det er ikke uunnværlig. Jeg er svært lite glad i bøker med en tydelig pekefinger.

–  Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

–  Når jeg ikke skriver, så spiller jeg.

–  Kva forventningar har du til NBU?

–  Jeg er ikke noe organsisasjonsmenneske i utgangspunktet, men synes det er viktig med forbund som tar vare på rettigheter. I tillegg vil det være interessant å møte andre som driver med det samme. Jeg har mye å lære…