Årets bibliotek er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Prisen deles ut av Norsk Bibliotekforening. Prisen i år gikk til Molde.

I juryens begrunnelse står det blant annet at ”I en tid med mye offentlig armod viser de hva man kan få til med samlokalisering og nye tanker. De flotte lokalene har ingenting å si mot den aktiviteten og engasjementet som vises av de ansatte.”

Da Moldes biblioteksjef Evy Sisilie Bergum ble spurt om hva det betydde å bli nominert, svarte hun.

– Jeg ble utrolig glad. Og stolt. Vi blir lagt merke til. Og det er jo det vi ønsker; å være synlige. Det viser også at det nytter å gjøre noe utover det hverdagslige. Det å få godord og en nominasjon er inspirerende for oss, for kommunen og stas for de andre institusjonene på Plassen. Det var modig gjort å satse på dette kulturhuset. Nå får vi igjen for det.

Juryen nominerte tre kandidater til prisen: Molde bibliotek, Spangereid skolebibliotek og Sølvberget i Stavanger. Alle de tre nominerte er verdige vinnere, men Molde blir særlig trukket frem for sitt samarbeid og evne til nyskaping.

Årets bibliotek deles ut av Norsk Bibliotekforening for å synliggjøre alle de flotte bibliotekene rundt om i landet. Norsk Bibliotekforening er en uavhengig interesseorganisasjon som jobber for alle typer bibliotek.

Juryen for Årets bibliotek 2014 består av Mariann Schjeide (Norsk Bibliotekforening), Aud Søyland Kristensen (Time bibliotek, fjorårets vinner), Vidar Kvalshaug (Kvalshaug forlag), Marta Breen (Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening) og Bård Vegar Solhjell (stortingspolitiker for SV).