Inntektene stuper for norske kunstnere. Norske kunstnere tjente mindre på kunsten sin i samme periode som den jevne nordmann fikk 23 prosent mer å rutte med. Det viser en utredning om kunstnerøkonomi som legges fram for kulturminister Thorhild Widvey (H) i dag.

Etter det NRK erfarer, viser tallene at tjente norske kunstnere ni prosent mindre på kunsten sin i 2013 enn sju år tidligere. Samtidig fikk den jevne nordmann 23 prosent mer å rutte med i samme tidsrom.

For å kompensere for de tapte inntektene, må stadig flere kunstnere spe på med annet arbeid. NRK har tidligere omtalt at flere og flere kunstnere må gå på dagpenger.

Dette skriver NRK på sine nettsider.

Rapporten om kunstnernes kår blir lagt fram av Vigdis Moe Skarstein kl 11 onsdag formiddag.

Les hele artikkelen på nrk.no.

På nettsida til Kulturdepartementet kan du lesa meir om saka, her finn du også lenke til sjølve rapporten: