Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Per Dybvig ble søndag hedret med Teskjekjerringprisen. De to har sammen laget bøkene om Reven og Grisungen.

– Årets teskjekjerringpris deles i år av to utøvere som utfyller hverandre så godt at de fortjener denne prisen sammen. Den ene er forfatter og formidler, og den andre illustrerer det den ene har skrevet om. Resultatet er gode, morsomme barnebøker, skriver juryen i sin begrunnelse.

Og i sin begrunnelse sier juryen også:

De har lang fartstid som forfatter og illustratør, forfatteren har god greie på dyr og fugler og dette har han brukt når han har skrevet bøkene om Reven og grisungen som er prisvinnernes samarbeidsprosjekt.

De er begge født i 1964 og første boken de ga ut sammen kom i 1996. Den siste og nummer elleve i rekka om Reven og grisungen kom i 2014 og heter Julefuten.

En anmelder skrev dette om en av bøkene: «Bjørn F. Rørvik har sammen med illustratør Per Dybvig laget en fornøyelig og småfrekk bok om de to vennene.

Med ordspill og tøffe tegninger blir dette enopplevelse både for dem som leser og de som blir lest for.

Mens barna legger merke til én ting, legger de voksne samtidig merke til noe helt annet. Slike fortellinger er krevende å få til, men her har Rørvik og Dybvig virkelig lykkes. ”

 Andre Prøysenpriser

Artisten, komponisten og tekstforfatteren Terje Nilsen fra Bodø får Alf Prøysens ærespris 2015. Frida Aannevik fikk årets Prøysenpris. Prisene ble delt ut i Prøysenhuset på Ringsaker.