Til hausten kan 70 prosent av elevane i ungdomsskolen misse tilbodet om gratis bøker og fleire lesefremjande tiltak. Regjeringa signaliserer kutt til landets største lesesatsing for ungdom.

Det skriv Klassekampen.

«Siden 1997 har Foreningen !les fått penger for å fremme lesing blant barn og unge i samarbeid med forfattere, forleggere og lærere. Til høsten frykter de at 200.000 norske elever og 5000 lærere vil miste en slik lesestrategi i skolen.Regjeringen vil ikke garantere at foreningen får 3,8 millioner kroner i støtte i år.

– Nå må vi sette alle våre leseaksjoner for høsten på vent. For oss er dette mye penger å miste, men det er veldig billig for å nå så mange elever, sier Wanda Voldner, daglig leder i Foreningen !les.

Blant foreningens lesefremmende tiltak er gratis ungdomslitteratur, kursing av lærere, forfatterbesøk, et sakprosamagasin for og av ungdom, samt prisutdelinger.

Foreningen har fått signaler fra Kunnskapsdepartementet om støttekutt, forteller Voldner. Under ukas spørretime meddelte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) at regjeringen skal legge fram en egen lesestrategi for perioden 2015 til 2019, der den ønsker å satse mer spesifikt på gutter og minoritetsungdom.»

 Les heile artikkelen her: