E-bøker utgjør bare tre til fem prosent av skjønnlitteraturkonsumet i Norge.

Nesten alle, 93 prosent av befolkningen, leser minst én bok i året. Mange har spådd at interessen for å lese skulle svekkes av den kraftige økningen av kulturkonsum over nettet, men slik er det ikke. Vi er glad i å lese. Interessen har holdt seg på dette høye, stabile nivået gjennom hele 2000-tallet og lesingen i Norge er på et rekordnivå.

I snitt leser vi 17 bøker i året. Det skriver Fedrelandsvennen. Opplysningene er basert på blant annet  «Leserundersøkelsen 2014» fra Den norske Forleggerforening.

E-bøker utgjør fortsatt en forsvinnende liten del av det samlede konsumet. Det finnes foreløpig ingen oversikt over antall solgte eksemplarer av henholdsvis papir- og e-bøker. Men Forleggerforeningen anslår at e-bokhandelen utgjør mellom tre og fem prosent av skjønnlitteraturen.

Les hele artikkelen her: