På flukt, på vent, på eventyr? Om krig i barne- og ungdomslitteratur. Det er tema under Kari Skjønsberg-dagene 5.-6. mars. Marianne Kaurin (Nærmere høst) er en av barne- og ungdomsbokforfatterne som skal delta. På meldingsfrist er 4. mars.

Norsk barnebokinstitutt skriver på nettsidene sine:

På hvilken måte kommer krig til syne i barne- og ungdomslitteraturen? Under konferansen ser vi nærmere på selvbiografiske tekster og dagbøker, krigen som motiv i ulike sjangrer, barnelitteraturproduksjon under okkupasjonen av Norge, og krigsmotivet i japansk barnelitteratur. Forelesere blir Anna Karlskov Skyggebjerg, Jakob Lothe, Einar Økland, Anne Kristin Lande, Tonje Vold, Anne Thelle og Kjersti Lersbryggen Mørk. Det blir opplesing ved Marianne Kaurin og samtale med Helga Flatland.

Konferansen er et samarbeid mellom Høgskolen i Oslo og Akershus, Institutt for arkiv, bibliotek- og informasjonsfag (HiOA), Nasjonalbiblioteket (NB) og Norsk barnebokinstitutt (NBI).

Konferansen finner sted i Nasjonalbibliotekets auditorium, Henrik Ibsensgate 110, Oslo. Arrangementet er gratis.

Påmeldingsfrist: innen tirsdag 4. mars Se fullstendig program og påmeldingsinformasjon Velkommen!