Summary in English: This spring a new theatrical adaptation of «Angry Man» (original Norwegian title «Sinna Mann», 2003), a picture book by Gro Dahle’s and Svein Nyhus on domestic violence, will be played in Malmö, Sweden. The book was translated into Swedish and presented as an animated adaptation in 2009. Earlier stage productions include versions in Norway, Canada, Sweden and Poland.

Historien om Boj og den voldelige faren hans fra bildeboka «Sinna Mann» kommer som ny teaterforestilling i Sverige denne våren. I april og mai 2015 skal Unga Teatern ved Malmö Stadsteater vise sin versjon for skoleklasser der.

Da Gro og jeg lagde «Sinna Mann» på oppdrag fra familieterapeut Øivind Aschjem i 2003, ante ingen at denne smale, alvorlige allalderboka skulle få såpass mye oppmerksomhet som den siden har fått. Det har kommet medieoppslag, både positive og negative, lørdagsrevyintervju, oversettelser, nye opplag, teaterforestillinger, ofte med dokker, og en prisbelønt filmatisering som til og med kongen har gråt av. I tillegg har «Sinna Mann» blitt brukt som samtalebok i behandling av voldsutsatte familier. Den har i mange år også stått på pensum ved høyskoler som eksempel på problemorienterte barnebøker. Ja, det har vært lett å mene noe om boka.

«Sinna Mann» er verken underholdende, belærende eller søvndyssende som enkelte kommersielle suksesser. Men boka har synliggjort et problem og en samfunnsutfordring som det før var tabu å snakke åpent om, fått i gang debatt og inspirert til handling. Det har vært viktig nok. Og altså over all forventing.

Se også:
Teaterversjon i Norge 2008
Animert filmatisering 2009
Teaterversjon i Cananda 2013
Teaterversjon i Sverige 2014
Teaterversjon i Polen 2014
og:
Forfatteren forteller om boka 2007