Foto: Lene Løtvedt

Foto: Lene Løtvedt

Rasmus Løland-stipendet 2015 går til Erna Osland

Rasmus Løland-stipendet er på 100 000 kroner og Osland får stipendet for sin innsats og forfatterskap for barn.

Erna Osland (f. 1951) debuterte i 1987 med ungdomsromanen Natteramnen og har siden skrevet over tretti bøker for barn og ungdom. Hun er særlig kjent for å skrive fagbøker for barn. Blant annet har hun skrevet Sov søtt, herr Spiss (2010), en bildebok for barn om søvn. Denne boken er valgt som årets bok i Hele Rogaland leser 2015. Stipendet er oppkalt etter Rasmus Løland, den berømte barnebokforfatteren fra Ryfylke. Stipendet i hans navn skal gå til en norsk forfatter som har bidratt til nyskaping innen barne- og ungdomslitteraturen. Rogaland fylkeskommune delte ut stipendet første gang i 2007. Stipendmottakeren blir valgt ut av det litterære rådet til NBU (Norsk barne- og ungdomsbokforfattere).

Boka Sov søtt, herr Spiss blir årets bok i Hele Rogaland leser, sjå eiga nettsak