Kan du tenke deg et skriveopphold i Shanghai?
NORLA har fått et tips om forfatter-residency i Shanghai fra den norske generalkonsulen. Hvis dere/lederne vurderer dette som interessant for deres medlemmer, håper vi dere vil videreformidle informasjonen.
Generalkonsulen opplyser at det er et populært og bra residency – som er tilgjengelig for utenlandske forfattere (fiction og non-fiction) for en periode i Shanghai (og i India). Det er knyttet til et kjent restaurant- og kulturhus («M on the Bund») langs elvepromenaden The Bund. Av informasjonen nedenfor kan man kanskje få inntrykk av at søkere må være opptatt av tematikken Kina/India, men det er ikke en forutsetning.
M Literary Residency i Shanghai arrangerer en større litteraturfestival og et stort antall konserter, etc. De tar inn én forfatter hvert år, søknadsfristen er 12. jun,i og resultatet offentliggjøres i oktober. Residency-programmet er et opphold på i alt 8-10 uker.
All informasjon, ikke minst om kriterier og retningslinjer for å søke, finner du her: