Påmeldinga til Bokslukerprisen 2015-2016 er i gang. Fristen er 15. juni. Påmeldingen foregår etter førstemann til mølla-prinsippet, og det er plass til 1000 klasser.

Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystpris for 6. trinn som ble gjennomført første gang skoleåret 2014-2015. Tilbakemeldingene har vært meget positive, og Foreningen !les tilbyr nå en ny aksjon til høsten. Elever på kommende 6. trinn får stemme frem sine favoritter på bakgrunn av en antologi med ti tekstutdrag redigert av Foreningen !les.

Dei ti bøkene som er med i antologien, er

Forfulgt i London av Ingeborg Dybvig, Svartedalen av Atle Hansen, Yoko Onur – et balleliv av Ayse Koca, Ormeegget av Alexander Løken, Discosatan av Vera Micaelsen, Rivertongåten av Jørn Lier Horst, Eksperimentet av Harald Nortun, Kampen mot superbitchene av Audhild Solberg, Med beina på nakken av Arne Svingen, Den syvende nøkkelen av Øystein Wiik.