Forfatterforeningen er skeptiske til kulturminister Widveys nye næringspolitiske råd. Rådet har få utøvende kunstnere, og foreningen frykter statsråden bare tenker penger. det skrive Vårt Land.

Lars von Triers filmprodusent Peter Aalbæk Jensen og Jo Nesbøs svenske agent Tor Jonasson er blant de som skal gi kulturminister Thorhild Widvey råd om hvordan drive næringsutvikling på kulturfeltet. For kort tid siden lanserte hun sitt næringspolitiske råd for kulturelle og kreative næringer, som består av folk som har hatt kommersiell suksess innen dataspill, musikk, film, design, arkitektur, litteratur, IKT og finans.

NBU-leder Bjørn Ingvaldsen er både kritisk og skeptisk til kulturministerens nye næringspolitiske råd, der litteraturfeltet blir representert av en forlagsredaktør og en bokagent.

– De er dyktige og anerkjente, men den skapende litteraturen er ikke representert her. Hvis salg er eneste kriteriet som skal gjelde, er det en litteraturutvikling jeg er svært skeptisk til, sier Ingvaldsen.

Les om andre reaksjoner og svar fra departementet her: