«Vi er mange som lurer på hva ungen vår skal lese. Noen av oss er tidlig ute, vi er selv lesehester og bokelskere og vil vi gro fram nye lesehester og bokelskere. Vi kjøper kosebøker, putebøker og badebøker. Vi låner pekebøker.»

Det skriver Ingeborg Arvola i artikkelen «Traktorbøkene knapper med lys og klassikere» som gjesteskribent på NBIs nettside. Hun leter etter bøker som gir identifikasjon, og trekker fram bøker av Anna-Clara Tidholm:

«Traktorbøker og blinkende lys og knapper med lyder skaper begeistring, ja visst, i hvert fall de ti første gangene, men disse bøkene mangler en del når det kommer til identifikasjon. De handler ikke om barn på barnets egen alder og heller ikke om familier. De handler ikke om gjenkjennelige følelser som glede eller savn, eller konkrete situasjoner som å skulle sovne om kvelden. De handler sjelden om barnets hverdag og nære omgivelser. En slik mulighet til identifikasjon finner vi mer av i fortellingene vi lager for våre små. Billedbøkene. I alle farger og fasonger og om all verdens tema. Jeg kunne nevne i fleng, men siden jeg tar utgangspunkt i meg og mitt vil jeg trekke fram banke på og ut og gå, av svenske Anna-Clara Tidholm. Her snakker vi bøker som inneholder alt et nytt sinn kan ønske seg i en bok.»

Artikkelen er den første i en serie med gjesteskribenter.

Les hele artikkelen her: