Vigdis Hjorth er tildelt den prestisjetunge Aschehougsprisen 2015. Tildelingen fant sted under Aschehougs årlige hagefest.

I sin begrunnelse sier juryen blant annet:

«Prisvinnerens romaner er umiskjennelig hennes egne. De sirkler omkring et knippe avgjørende urscener, men føyer hele tiden nye til, eller setter de allerede etablerte inn i andre sammenhenger. Med hver bok oppsøker forfatterskapet uvante situasjoner, utfordringer, temaer. Romanene tar sjanser. De er litterære svalestup. Riktignok ender det ofte med mageplask for hovedpersonene, men de karrer seg opp igjen.»

Aschehougprisen deles ut årlig av Aschehoug forlag. Prisen ble innstiftet i 1972 til Aschehoug 100-års jubileum, og tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Prisen består av en miniatyr av Ørnulf Basts skulptur «Evig liv» og et beløp på 100 000 kroner. Du kan lese hele uttalelsen fra juryen HER.

NBU gratulerer.