Dag Larsen Foto: Norsk barnebokinstitutt

Dag Larsen Foto: Norsk barnebokinstitutt

Årets Askeladdpris er tildelt Forfattarutdanninga ved NBI – landets eineste forfattarutdanning spesielt retta mot dei som vil skrive for barn og unge. Prisen vart delt ut under Barnebokbaren på Barnebokfestivalen fredag kveld. Dag Larsen frå Forfattarutdanninga tok imot prisen.

«Askeladdprisen fra Norsk Barnebokforum (IBBY Norge) er en ærespris som blir delt ut annet hvert år til enkeltpersoner (forskere, kritikere, forfattere, illustratører), grupper eller institusjoner «som gjennom virksomhet av kritisk, teoretisk, kunstnerisk eller praktisk karakter har bidratt til fremme av god barne- og ungdomslitteratur.» Prisen ble opprettet i 1981

Tordis Ørjasæter var den første som fekk prisen, «for hennes arbeid med å spre kunnskap om bøker for og om funksjonshemmede».