Summary in English: This October Svein and Egil Nyhus, Norwegian illustrators and twin brothers, will show picture book illustrations and editorial cartoons at an exhibition in Jessheim, Norway.

Foto: Anne B. Ragde, 2015

Tvillingbrødrene Svein og Egil Nyhus begynte som frilans illustratører på heltid i 1985. I oktober 2015 markerer de trettiårsjubileet med utstilling i selveste Galleri Jessheim! Ullensaker kunstforening holder til i kroken på torvet ved Jessheim Storsenter, bare ti minutter unna Oslo Lufthavn, Verdens Navle.

Egil viser signerte kunsttrykk av avistegninger fra Romerikes Blad og originalillustrasjoner fra bøkene om Kaptein Sabeltann. Svein viser trykk fra gamle og nye bøker. Det blir til sammen nesten hundre bilder. Og yr melder om fint vær! Hva mer kan en ønske seg? To tusen kroner, kanskje?

En pressemelding forteller at «Svein og Egil har formidlet lek og alvor til barn og voksne gjennom tre tiår og skapt underholdende illustrasjonskunst av høy klasse.» Men for ordens skyld: Egil begynte som fast avistegner i Vestfold Arbeideblad som 16-åring, altså for snart førti år siden.

Se også:
Om utstillinga på Facebook
Slik begynte det