Atle-skalert2– Jeg har alltid likt å lese og skrive, og drømte alltid om å skrive en bok. Etter å ha vært journalist i en årrekke fikk jeg så endelig tid og anledning til å skrive mer enn bare korte saker, og etter det rant det bare ut.  Nå har jeg 25 bøker på samvittigheten. Og det blir fleire.

Det seier Atle Nielsen, ein av dei nye NBU-medlemmane i haust. Nielsen har skrive to romanar for barn/ungdom.

– Begge har handling frå vikingtiden i Norge og England og handler om de første vikingraidene over Nordsjøen. Den tredje og siste i serien kommer på nyåret. De to første heter «Hedenske menn» og «Ropene frå Valhall». Den tredje får tittelen «Røverne frå nord».atlenbok1

– Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

– Jeg har leseglade barn selv, og da Harry Potter kom og tok dem med storm, tenkte jeg at skulle prøve å skrive noe for dem også. På hytten min på Osterøy utenfor Bergen har jeg en vaskeekte vikinggrav. Det ble til at jeg satt og tenkte på hvem som kunne ligge i den, og så kom historien.

 – Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

– Jeg er jo opptatt av vikingtiden, siden jeg skriver om den. Elles har jeg skrevet mye om sport, særlig fotball, og musikk, noe som alltid har opptatt meg.

 – Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

– Jeg liker å lese og reise. Er mye på hytten utenfor byen jeg bor i. Liker også fjellet. Går turer og fisker. Og så ser jeg ufattelig mange fotballkamper – både live og på tv.

 atlenbok2– Kva forventningar har du til NBU?

– Jeg ser frem til å være i et fellesskap med andre barn- og ungdomsforfattere.  Spent på å finne ut hva foreningen har å tilby meg og kva jeg kan tilby den.