Det planlagte biblioteket i Bjørvika har den siste veka fått mange forsvarstaler. Nå engasjerer også fleire forfattarar seg og protesterer mot at det nye biblioteket i Bjørvika blir skrota. Debatten går på Facebook om kor viktig det er å halde fram bygginga av biblioteket.

Dagbladet har intervjua nokre av forfattarane.

Jan Kjærstad seier: – Jeg nekter å tro det. Man blir forbløffet igjen og igjen over den dårlige prosjektstyringa. Publikum må jo stusse, for dette skjer jo stort sett på alle bygg, så jeg lurer på hva man egentlig trenger alle disse byråkratene og teknokratene til, sier en opprørt Jan Kjærstad til Dagbladet.

Unni Lindell: – Det går ikke an! Man kan ikke bygge en ny bydel uten bøker som en naturlig del. Opera og Munch-museet er suverent, men litteraturen er enda viktigere for barn og folk flest, mener hun.

Les heile artikkelen på dagbladet.no