camilla_canva-Jeg har egentlig aldri hatt noen ambisjon om å bli forfatter, men jeg har alltid elsket bøker. Da jeg gikk på Kunsthøgskolen i Bergen, lærte vi å skape våre egne univers og binde bøkene selv. Da oppdaget jeg friheten, mulighetene, dialogen og reisen. Fortsatt lager jeg veldig forskjellige bøker. Det er fortellingen som bestemmer.

Det seier Camilla Otterlei, som nyleg vart medlem i NBU. Ho har skrive to høgtlesingsbøker om Klara for barn og ungdom, ein ungdomsroman om Selma og Louise og Kunsten å møte en bjørn som er ei billedbok med Jill Moursund som illustratør. Camilla har også laga bøker for vaksne. otterleibok2

-Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

-Det falt seg veldig naturlig å velge barneperspektivet. Fortellingene kommer lett. Kanskje fordi jeg er barnslig, hadde en veldig leken barndom – eller bare fordi jeg liker unger så godt. Barn er ofte mer nysgjerrige, ufiltrerte og kompromissløse enn voksne.

-Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

-Jeg er opptatt av det å være menneske. Det å kunne være ærlig, være hele seg. Samfunnet legger alltid press og begrensninger på menneskene som lever i det. Kanskje er det derfor barn og unge engasjerer meg. Fordi de er de mest sårbare for omgivelsene. Og så er jeg opptatt av det å skape opplevelser. Jeg elsker å lage arrangementer hvor voksne og barn kan ha kultur som samlingspunkt 😉

-Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

otterleibok1-Jeg har alltid prosjekter på gang. Jeg liker å reise, lese bøker, se filmer, spise god mat og holde på i hagen med noe jeg har døpt intuitiv gardening; planting uten plan. Jeg blir like overrasket hver vår og sommer over hva som kommer hvor. Og så har jeg familie  og venner som jeg er mye sammen med.

-Kva forventningar har du til NBU?

-Jeg ser fram til å bli bedre kjent med hvordan NBU drives og til mulighetene med tanke på nettverk, stipender og sosialt og og faglig påfyll.