Summary in English: Two new interviews with Gro Dahle, writer of several picture books on psychological topics: one from Swedish public radio and one from her publisher (in Norwegian).

Før jul i 2015 kom et par intervjuer med forfatteren Gro Dahle. I Sveriges Radios «Barnens kultur Del 3: Våld, missbruk, död och depression» forteller Gro og andre om barnebøker, blant annet noen av de alvorlige allalderbøkene jeg har illustrert. Og i Cappelen Damms blogginnlegg «Ungdom i familien? Poetisk gavebok om pubertet fra Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus» beskriver hun og dattera vår samarbeidet om «Megzilla», en illustrert ungdomsbok som kom i høst.

Fra Megzilla-intervjuet sakser vi følgende råd om kreativt arbeid:

«Gro: –Jeg jobber sjøl aldri på inspirasjon, bare på teknikker og metoder, skriver meg inn i inspirasjon, venter ikke på den og leter ikke etter den, men prøver å skape den ved hjelp av skriveteknikker, skriver meg i gang, skriver meg inspirert. Og det kan jeg gjøre hvor som helst og med hvem som helst rundt meg.»

Ja, det stemmer nok. Ikke vent, bare begynn. Da skjer det alltid noe.

Flere små tips om å lage bildebøker?
Se for eksempel blogginnlegg i «Bildebokskolen» og om tegneteknikker.