Det er Marie L. Kleve i Dagbladet som stiller dette spørsmålet i ein kommentar.

» … da jeg anmeldte den første boka i Clue-serien, (av Jørn Lier Horst, red merknad) noterte jeg at den var proff og språksikker, men nesten komisk gammelmodig i tematikk og personskildringer. Inspirasjonen fra gamle serier som «Hardy-guttene», «Fem» og «Bobsey-barna» var svært tydelig.»

«Han er heller ikke alene om å skrive som om han befant seg flere tiår tilbake i tid. I dag anmelder vi debutboka til NRK-programleder Christian Wiik Gjerde, som forteller om tre barn på en vestlandsøy. De drikker saft og bygger trehytter, og bryr seg særdeles lite om mobiltelefoner, sosiale medier, apper og Netflix. Akkurat som hos de store bautaene på barneromanfeltet de siste åra, Maria Parr og duoen Håkon Øvreås og Øyvind Torseter.»

«Ser vi en renessanse for sekstitallsbarnet i norsk barnekultur?»

Les heile artikkelen på dagbladet.no