Hvordan kunne du sparke ballen rett på Uffle? sier Sonia og setter pupillene sine i Robinhund. Når Robinhund er alene med Sonia, eser hun ut slik at kroppen fyller hele rommet. Det er verken luft eller plass igjen. Robinhund blir nødt til å løpe!

Nydelig bildebok om sjarmerende Robinhund som er litt for vilter for de andre i barnehagen, men egentlig ikke mener å gjøre noe galt. Når de voksne i barnehagen kjefter og er dumme, har Robinhund heldigvis en grei storebror som skjønner alt.

Jeg har sansen for at forfatteren ikke overforklarer alt som skjer underveis, men stoler på leseren og lar oss se på bildene, høre på Robinhund og skjønne av oss selv hvordan verden er. Flott leseopplevelse!

Alle som har havnet i trøbbel med voksne i barnehagen vil kjenne seg igjen i denne hovedpersonen. Mye å snakke om i både bilder og handling, hvis du vil ha en litterær samtale med poden.

Alice Lima de Faria har tidligere illustrert Rumpemelk fra Afrika. Dette er hennes debut som forfatter og hun ble nylig tildelt Kulturdepartementents debutantpris for barne- og ungdomslitteratur. Vi vil ha mer.

BJØRN F. RØRVIK