Utgivelsen av nye norske barne- og ungdomsbøker stuper. Ferske tall viser at det i 2014 ble utgitt langt flere utenlandske barneboktitler enn norske. Det skriver Klassekampen.

Det utgis langt flere oversatte barnebøker enn norske. I 2014 ble det utgitt 386 helt nye barnebøker av norske forfattere. Tallet for oversatte titler ligger på 570. Det viser seg også at andelen oversatt barne- og ungdomslitteratur øker kraftig fra 2013 til 2014, mens andelen av originale bøker på norsk synker i det samme tidsrommet.

Bjørn Ingvaldsen, leder i organisasjonen Norske barne- og ungdomsforfattere, er bekymret over at de originale norske barnebøkene stuper på utgivelsesstatistikken.

– Det er svært viktig for norske barns kulturforståelse at de får lese barnebøker skrevet på norsk. Dessuten kan det skade mangfoldet i litteraturen dersom de angloamerikanske barnebøkene blir for dominerende, sier Ingvaldsen.

Les hele artikkelen på klassekampen.no