“Hva om vi fikser en fest til helga?” spør Minda liksom tilfeldig og ser på Emma og meg over bordet.

“Fest?” spør Emma og himler med øynene. Jeg vet matte ikke er din sterkeste side, Minda, men vi er fortsatt bare seksten. Og i følge norsk lov har man ikke lov til å drikke øl eller vin før man er atten. Og sprit er det tjueårsgrense på.”

Marlena har en vill idé. Morens gamle leilighet står tom, og hun og venninnene planlegger en fest uten at foreldrene vet det. Ikke for mange selvfølgelig. Men snart er adressen spredt til hundrevis på sosiale medier og festen er på vei utfor stupet.

Ingunn Aamodt skriver midt i blinken for målgruppa. Det er muntlig og underholdende, lett å lese og ikke minst veldig, veldig morsomt. Aamodt har perfekt humoristisk timing og lar jentene gjøre et par herlige blundere på chat og sms.

Effektivt og godt fortalt, korte kapitler. Lett å like også for dem som ikke er superlesere.

Party er bok nummer fem om Marlena Evensen og venninnene. Både jentene og forfatteren er i toppform. Du må ikke ha lest hele serien, denne boka står fint på egne bein.

BJØRN F. RØRVIK

Ingunn Aamodt

Party

Cappelen Damm 2015

Ungdomsroman

121 sider

Fra 14 +