Ubok.no vil slå et slag for bøker som ikke blir lagt så mye merke til, bøker som kommer utenfor søkelyset.

På nettsiden skriver de: «Hvor mange ganger har du sett en bok hvor det står «New York Times Bestselling» på coveret? Vi i Ubok sier stopp! Til denne samleposten har Oline, Sigrid, Aurora, Emma, Abbera og meg selv (Tyra) lest bøker UTENFOR søkelyset.»

I et nylig publisert innlegg presenterer de bøkene Jacayl er kjærlighet på somali: en fortelling av Amal Aden og Håvard Syvertsen, Kjære av Linnea Myhre, Hannu, Hannu av Geir Gulliksen, Jeg, han og hun av Tess Stimson, My Heart and Other Black Holes av Jasmine Warga og Bare en time til av Sanne Mathiasen.

Redaksjonen oppfordrer leserne av nettstedet: Har du en favorittbok nesten ingen andre har hørt om? Del den gjerne med oss i kommentarfeltet!

Du kan lese om bøker utenfor søkelyset på Ubok.no: