Anna Fiskes siste utgivelse handler om en engstelig puddel og glad kanin på storbyferie.

Selv om Palle Puddel og Nina Kanin er nesten så forskjellige som en puddel og en kanin kan få blitt, er de venner. Palle liker å lese bøker om kunst og at alt er trygt og fint. Nina liker fart og gulrøtter. Men plutselig, før Palle får kvekk for seg, har hun bestilt tur til New York, så de kan besøke Moma, som Palle snakker om hele tiden.


Vi får bli med på strabasiøse utflukter og søvnløse netter i storbyen, og vi får bli med til Moma! Som til Ninas store skuffelse ikke var Palles bestemor, slik hun hadde trodd, men et digert kunstmuseum. Men som hun sier: ”Sånn er det med venner, man stiller opp på kjedelige ting!”

Kan to så forskjellige holde ut sammen på reise ute i den store verden? Og hvor langt må man strekke seg for hverandre egentlig?

Dette er andre tegneseriebok om den alltid så forsiktige og litt engstelige Palle Puddel, som tidligere har dukket opp både i Anna Fiskes tegneserieblad Rabbel, og i en serie småbarnsbøker. Palle gir barneleseren noen å føle MED, og i tillegg fremstår han som en litt keitete voksen som må hjelpes ut i opplevelsene av den bekymringsløse og barnlige Nina.


Sjarmerende bok som i tillegg er en aldri så liten hyllest til Henri Matisse, New York og gulrøtter!

Camilla Kuhn

Anna Fiske

Palle Puddel drar til New York

No Comprendo Press 2016

56 sider

Fra 7 år +