aima-schhhBolatta Silis-Høegh er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2016 frå Grønland for bildeboka Aima schHh! (2014).

Om boka og forfattaren:

Aima er ei glad og fantasifull jente. Ho har ein usynleg venn, Mannarsi Pandetage Isbo Sodavagn Chokolarsen, eller bare Manna. Han underheld Aima om natta med historier, syng opera og leikar med henne, sjølv om ho eigentleg skal sova. Etter kvart godtar mora at Mannas faktisk finst og dekkjer på til han ved frukostbordet.

Juryen skriv:

«Historien er fortalt veldig levende, fantasifullt og med ordspill. Boka er illustrert av forfatteren selv med akryl, tegning, fotocollage og spray på papir med et grafisk snitt. Fargene er drømmeaktige, og collagene av Aima, Manna og påfunnene er rockete motspill til de pastellfargede akvarellene som understreker Aimas fantasiunivers.

En usynlig venn er ikke fremmed i barnelitteraturen. I denne forunderlige boka er den usynlige vennen motiv til barnets behov for å bli møtt i sitt eget fantasiunivers. Boka er lagt opp til høytlesning for barn, og den er et fint opplegg til dialog om blant annet normer og verdier.

Forfatteren og illustratøren, Bolatta Silis-Høegh, er bildekunstner og utdannet ved Aarhus kunstakademi. Hun er født i 1981 i Qaqortoq og har medvirket på mange gruppe- og separatutstillinger i både Grønland og Danmark. Hun har tidligere gitt ut Aima – jenta som fantaserer om hva hun vil bli når hun blir stor.»

NBU-sida presenterer alle dei nominerte i sommar, les også:

Nominerte frå Danmark:

Nominert frå Færøyane:

Nominerte frå Sverige:

Nominerte frå Noreg og det samiske området: