@fru.sigrun på Instagram har tatt dette bildet til poesi-fotokonkurransen, og skriver dette om bildet: Til jord skal du bli. Naturen har overtaket.

@fru.sigrun på Instagram har tatt dette bildet til poesi-fotokonkurransen, og skriver dette om bildet: Til jord skal du bli. Naturen har overtaket.

Vi har fått dette diktet av en av våre lesere, Jon O Johansen, som har latt seg inspirere av NRKboks poesi-fotokonkurranse «Dikt & forbannet løgn».

Tuen

Jeg så den med det samme,
gress tuen
den fanget blikket mitt
da jeg gikk forbi
den stod alene
blant lyng og mose
stakkarslig, nei
den var livskraftig og frodig
der var mange strå
som en familie
de nikket til meg
i den svake brisen

Den var der fortsatt
neste gang
jeg gikk forbi
med tunge aks, stille
som for å ikke vise,
røpe
håpe å ikke bli forstyrret
berørt

Neste tur var det frost
is og rim
den grønne mosen
var hard og knudret,
glatt lyngen knaste for hvert skritt
jeg gikk dit
for å se
gule stive strå
tomme aks, rimete
de kjente meg igjen
sendte meg
lysglimt
fra en blek og lav sol

John O Johansen

 

Bildet er tatt av Liv Krekke Kaada, og ble sendt inn til poesi-fotokonkurransen #NRK_diktogforbannetløgn i katetorien #naturogmenneske. Bildet viser en finkjemmet åker som viser at mennesket har pløye, sådd og høstet. I bakgrunnen er et sauebeite og en typisk steinete natur på Vestlandet, sier hun om bildet.

Bildet er tatt av Liv Krekke Kaada, og ble sendt inn til poesi-fotokonkurransen #NRK_diktogforbannetløgn i katetorien #naturogmenneske.
Bildet viser en finkjemmet åker som viser at mennesket har pløye, sådd og høstet. I bakgrunnen er et sauebeite og en typisk steinete natur på Vestlandet, sier hun om bildet.

Mer om fotokonkurransen

Del gjerne ditt dikt med oss!