Vi møter igjen Vilde fra Helene Guåkers forrige ungdomsroman, Juksemaker. Men mens Juksemaker skildret Vildes tid på videregående, handler Kanskje det er hjertet om Vilde på ungdomsskolen. 

Usikkerheten man kjenner på i tenårene kommer godt frem gjennom Vilde. Hun har akkurat startet på ungdomsskolen. Der møter hun Susanne, og sammen danner de «ei pakt som aldri skal brytes. Som brytes likevel,» som det står på bokens baksidetekst.

Selve handlingen er enkel. En jente kommer i tenårene. Følelser. Forelskelse. Råning. Vennskap. 

Det som gjør at Kanskje det er hjertet skiller seg ut i mengden, er formatet. Fortellingen er skrevet som et langdikt. Det er modig gjort, men Guåker lykkes. Det er enkelt å følge med i handlingen, samtidig som Guåkers gode språk trer tydelig frem. Diktoppsettet vil også gjøre det enklere for ungdom med lesevansker å kunne ha nytte av denne boken. Det samme gjelder ungdom som ikke liker å lese: Kanskje det er hjertet er fort lest, men gjør likevel inntrykk.

Inga Sætre har illustrert omslaget og bidrar også med små illustrasjoner underveis i boken.

Brynjulf Jung Tjønn

Helene Guåker

Kanskje det er hjertet

Gyldendal 2016

84 sider

Fra 12-16 år