Ungdom vil ha spennende bøker med ekte historier. De har et sug etter fakta som både forlag og forfattere bør ta tak i.

Under Appelsinia, en litteraturfestival for barn og unge i Skien denne uken, holdt Ole Ivar B. Storø fra Foreningen !les foredrag om sakprosa for barn og unge og samtalte med Peder Samdal om hans bok Mario Balotelli forklarer Europa.

På barnebokkritikk.no refererer skribent Per Erik Buchanan Andersen samtalen.

«– Gode faktabøker med et fortellende jeg om aktuelle, viktige temaer, det liker ungdom, fortalte Storø. – Bøker som gir gjenkjennelse og mulighet for deltakelse. De unge berøres naturlig nok også av virkeligheten. De ønsker seg sakprosabøker vel så mye som skjønnlitterære romaner. Storø trakk frem et prosjekt Foreningen !les har gjennomført for å se hvilke bøker som fenger de unge. Sakprosabøker som Ida Jacksons Morfar, Hitler og jeg og Operasjon sjøldisiplin av Agnes Ravatn slo veldig godt an, mens en bok som Sjarmen med tarmen av Giulia Enders som har toppet salgslistene for voksenbøker, syntes ungdommen var gørr kjedelig.»

Les hele referatet på barnebokkritikk.no: