Det har alltid vært Sun og pappa etter at mamma dro sin vei. Men hva skjer når pappa faller ned fra en kran og dør? Hva skjedde egentlig? Var det en ulykke? Og hva skjer når Sun forelsker seg i en gutt som heter Simen og spiller fiolin i begravelsen? 

Den tidligere VG-journalisten Guro Hoftun Gjestad har vist seg å være en dyktig forfatter som behersker ulike sjangere: sakprosa, prosa for voksne og prosa for ungdom. 

Ungdomsromanen Ord på S viser et språklig overskudd som dytter leseren videre i historien: Her er det få dødpunkter, Hoftun Gjestads første bok for unge lesere er uvanlig gjennomført og proff skrevet.  

Sorg og forelskelse er klassiske temaer i ungdomslitteraturen, men når Hoftun Gjestad skriver så godt som hun gjør, er det vanskelig for leseren å ikke la seg rive med av historien. 

Det topper seg mot slutten når mamma kommer tilbake. Hvordan reagerer Sun på det? Ord på S er en fin bok for unge lesere som leter etter bøker som kan utfordre dem litt og som allerede har begynt å snuse på voksenromaner. 

Av Brynjulf Jung Tjønn

Guro Hoftun Gjestad 

Ord på S

Ungdomsroman

Aschehoug 2015

144 sider