Foto: Kristin Aafløy Opdan

Foto: Kristin Aafløy Opdan

— Jeg elsker å leke med ord. Elsker historier.  Det seier Veronica Salinas om kvifor ho ville bli forfattar.

Veronica Salinas er ny medlem i NBU i haust. Ho er også skodespelar. Som forfattar har ho gjeve ut to bildebøker («Reisen» og «Sulten») og ein ungdomsroman («Og») og har elles skrive dramatikk.salinasbok2

— Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

— Jeg tenker ikke på hvor gamle leserne er når jeg sitter og skriver. Jeg bare skriver. Jeg har en historie som jeg er nesten nødt til å skrive. Etter at jeg har skrevet historien ferdig, defineres leseren ut fra teksten, i de tre tilfeldighetene har det vært barn og ungdom. Så svaret kan være at jeg ikke velger barn/ungdom. Det er historien som bestemmer. Ordene som kommer sier «nå snakker vi til denne gruppen, eller den andre, eller til alle sammen!»

— Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

–Som forfatter ønsker jeg formidle alvorlige temaer, men jeg er også veldig opptatt av latteren. Men latter som en dør til temaene, at leserne kan gå gjennom denne latter-døren til et rom hvor det finnes flere og andre uttrykk enn latter. Jeg er opptatt av språk, kropp, kjønn, etnisitet, fremmedgjøring, identitet og makt.

— Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

salinasbok1— Gå, danse, trene Yoga, høre på musikk, snakke med en god venn.  Lage mat. Jobbe for Leser søker bok. Og i det siste liker jeg veldig godt å leke med sønnen min.

— Kva forventningar har du til NBU?

— Jeg ønsker å kunne være en del av denne store litterære familien. Jeg tror det er flott å kunne stå sammen i gode og onde dager. Bidra med det jeg kan for at NBU skal fortsette å jobbe og forsvare norske barne- og ungdomsbokforfatteres rettigheter.