Alexander Eliesen og Nina Aalstad saman med NBU-leiar Bjørn Ingvaldsen

Alexander Eliesen og Nina Aalstad saman med NBU-leiar Bjørn Ingvaldsen

NBU-prisen 2016 går til nettstaden Ubok.no. Prisen vart delt ut under medlemsmøtet i NBU fredag kveld.

Her er grunngjevinga for prisen:

Norsk barne- og ungdomslitteratur har leseren i fokus. Hos oss, i større grad enn i voksenlitteraturen, må vi ta bevisst hensyn til leserens alder, interesser og leseferdigheter. En av de viktigste oppgavene vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur har, er å lære de unge å like bøker. Og da må vi ta deres ønsker og behov på alvor.

Årets vinner av NBU-prisen gjør dette i aller høyeste grad. Årets vinner arbeider for leselyst og leseglede – og de gjør det sammen med leseren. Faktisk har de gitt leserne en stor del av ansvaret for formidlingsjobben, med stor suksess.

Årets vinner – et uavhengig nettsted drevet av ungdomsbokentusiaster – tilbyr en unik arena for leseglad ungdom. Her kan de anbefale bøker, kritisere bøker, ja, generelt si akkurat hva de vil om bøker uten at synsende voksne får være uenige. Nettsiden har både en voksenredaksjon og en ungdomsredaksjon, og i løpet av sine første fem år har de blitt en favoritt blant bibliotekarer, et sted der alle ungdomsbokforfattere ønsker å bli omtalt, og en trygg havn for alle sekstenåringer som må skrive særemne.

Det er en glede å kunne meddele at NBU-prisen 2016 tildeles Ubok.no.