monika-s— Jeg elsker å skape historier. Jeg ville gjerne bli forfatter da jeg gikk på barneskolen og jeg kunne skrive stil om det jeg selv ville. Så glemte jeg det litt av på ungdomsskolen og videregående (da jeg i alle fall måtte prøve å holde meg til den gitte oppgaven). Da jeg var ferdig med videregående og igjen kunne skrive det jeg selv ville, poppet tanken opp igjen. Og siden har jeg skrevet.

Det seier Monika Steinholm, som vart ny medlem i NBU nå i oktober. Monika debuterte i 2015 med ungdomsromanen «Fuck Verden», og gav ut neste bok «Nærmere kommer vi ikke» i år (2016).fuck-verden

—  Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

— Det er to grunner til at jeg har valgt å skrive for barn og ungdom. Den første er at jeg bare var et par og tjue da jeg starta på Fuck verden (ja, jeg brukte himla lang tid), og da virka det veldig unaturlig å skulle skrive om og for noen som var mye eldre enn meg selv. Det andre er at jeg føler barne- og ungdomsbøker gir større rom for lekenhet enn voksenromaner.

— Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

monikabok— Jeg vil ikke si at jeg er opptatt av en spesiell sak. Men jeg er opptatt av det unike, litt skakkjørte og latterlige. Jeg mener at humor og spenning er gode elementer i enhver bok.

— Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

— Jeg liker godt å gå på kino, lese og tegne. Men med jobb ved siden av skrivinga, går stort sett alt av fritid med til tastaturklapring.

—  Kva forventningar har du til NBU?

— NBU virker som en stor og fin familie å være medlem av. Jeg håper at det er rom for både å få og gi fra seg tips og hjelp. I tillegg er det jo fint med en helt egen organisasjon som har som hovedmål å jobbe fram gode rettigheter og betingelser for barne- og ungdomsbokforfatterne.