ingvill-s— Jeg har skrevet tre diktsamlinger for voksne før jeg fant ut at jeg skulle prøve på det jeg alltid har hatt lyst til: Å skrive for barn.

Det seier Ingvill Solberg, ny medlem i NBU frå oktober. Ingvill har skrive to frittståande bildebøker om Selma på fem år.

— Mistesmykket handler om at Selma finner et smykke som en gang tilhørte mormoren hennes. Smykket har vært borte i mange år. Smykket er så fint, Selma har så lyst til å ha det på seg, men hun får ikke lov. Som i eventyrene gjør hun selvsagt det hun ikke har lov til….ingvillbok1

I Kråkeslottet er Selma på besøk hos en venninne. Venninnen bor i et skummelt hus med kriker og kroker og rare bilder på veggene. Dette er en skummel bok om å overnatte, og om mulige spøkelser. Både Mistesmykket og Kråkeslottet er illustrert av Jill Moursund.

— Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

-Jeg har alltid hatt en fantasi som går i retning av barne- og ungdomsbøker. Jeg liker å skrive om barn som er både redde og modige på en gang, og om overnaturlige og skumle saker. En stor del av meg har aldri blitt voksen.

Dessuten tenker jeg at barne- og ungdomsbøkene er de viktigste bøkene som skrives, selv om mediedekningen av disse bøkene tilsier det motsatte.

— Kvifor ville du bli forfattar?

–Jeg har alltid skrevet. Før jeg lærte å skrive, formulerte jeg setninger i hodet mitt, kommenterte det jeg opplevde, satte ord på det. Så det føltes riktig og naturlig og nødvendig å bli forfatter.

ingvillbok2— Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

–Jeg er opptatt av at det ikke finnes ett fasitsvar på hva en god barnebok er. Jeg er opptatt av at alle barn skal kunne finne mange gode bøker som passer for dem, både de som sliter med å lese og de som er gode lesere.

— Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

–Når jeg ikke skriver, liker jeg å reise, være hjemme med familien, gå tur, spise og klappe katten.

—       Kva forventningar har du til NBU?

–Jeg gleder meg til å dra på medlemsmøte og treffe mange hyggelige og rare folk. Jeg håper det finnes kurs eller seminarer jeg kan være med på, for jeg har veldig mye å lære i denne bransjen. Og jeg forventer at NBU hjelper og veileder hvis jeg trenger hjelp rundt kontraktssbrudd, brudd på åndsverksloven og lignende.