Foto: Bjørn Ingvaldsen

Foto: Bjørn Ingvaldsen

Gudny Ingebjørg Hagen og Malgorzata Piotrowska (ill.) er tildelt Brageprisen 2016 i Åpen klasse, som i år er sakprosa for barn og unge. Dei får prisen for boka Fest og feiring.

Juryen skriv i si grunngjeving om denne boka:

Fest og feiring  er et stort og gjennomarbeidet verk som løfter fram rikdommen i det kulturelle mangfoldet.  Å fortelle om de store verdensreligionene med de største feiringene som inngangsportal er både klokt og praktisk med tanke på hverdagen i barnehager og skoler. De fem bindene er viet hver sin religion, med hver sin familie, hver sin hovedperson. De enkle historiene som faktastoffet er vevet inn i, er nøkterne, men inneholder også spenningsmomenter som er ypperlig tilpasset til de eldste
barnehagebarna og de yngste skolebarna.
Illustratør Piotrowska har utfoldet seg med varme farger, glade streker og komposisjoner som gjør at leseren stadig oppdager noe nytt. Bøkene fremstår estetisk som vakre overflødighetshorn med et vell av informative detaljer. Verket støtter opp om integreringsarbeid i praksis, uten at det presses på leseren. Dette kunstneriske og pedagogiske verket framstår som et resultat av et særdeles fruktbart samarbeid mellom tekstforfatter og illustratør.

Dei nominerte i Åpen klasse var:

 · Bjørn Arild Ersland og Per Dybvig (ill.): Hvor gammel blir en tiger?, Cappelen Damm

· Gudny Ingebjørg Hagen og Malgorzata Piotrowska (ill.): Fest og feiring, Cappelen Damm

· Åshild Skadberg: Dyr. Helt vilt – og temmelig tamt, Cappelen Damm

· Steffen R.M. Sørum, Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos (ill.): Skriv genialt!, Aschehoug