Foto: June Witzøe

Foto: June Witzøe

— Jeg har alltid skrevet og tegnet samtidig, så det har gått hånd i hånd. Jeg har elsket å skrive så lenge jeg kan huske, derfor er det vanskelig å si hvordan det startet. Det begynte antagelig med at jeg leste og ble lest for, og dermed ville jeg også skrive og finne på ting selv.

Det seier Tor Erling Naas, som vart medlem i NBU i haust.naasbok1

— Jeg har vel alltid tenkt at hvis han eller hun kan, så kan jeg også! En litt egenrådig tilnærming til det å skrive har nok gjort min vei til det å ha det som levevei – ved siden av tegningen – litt kronglete. På den annen side har det gjort at jeg har gått mine egne veier og havnet på mitt eget helt spesiell lille felt.–

Tor Erling Naas har skrive tre bøker i Apefjes-serien, dei handlar om Martin som oppdager at han har nokon heilt spesielle eigenskapar.

— Bøkene foregår i et Oslo som er nesten som vi kjenner, men ikke helt. Det sies at bøkene  er temmelig spennende. Og så er de både tegneserie og vanlig bok på en gang. Før det hadde jeg laget en rekke rene tegneseriebøker.

 — Kvifor valde du skrive for barn/ungdom?

Jeg hadde reist mye rundt på skoler i hele Norge og laget tegneserier sammen med barn og ungdom. Jeg tror det lokket frem noe av den fantasien jeg hadde da jeg var barn og ungdom selv. Dessuten oppdaget jeg at det var mange, særlig gutter som ikke leste bøker. Jeg fikk veldig lyst til å lage noe for dem.

naasbok2Er det noko sak du er spesielt opptatt av som forfattar?

— Leselyst. Tegneglede. Det å være annerledes. Å drømme seg bort. At fantasien er nok. Stol på deg sjøl.

 — Kva likar du best å gjera når du ikkje skriv?

— Tegne. Synge. Spille gitar. Spise. Sove. Lese. Se film og TV. Gå en tur i skogen.

 — Kva forventningar har du til NBU?

— Jeg vet alt for lite om NBU, så alt vil egentlig være en kjempebonus. Gleder meg til å bli en av gjengen!