hilde-hAdventskalenderen «Snøfall» på NRK har fått overveldende positiv mottakelse, både hos barn og voksne. Bak serien står søstrene Hilde og Hanne Hagerup og faren Klaus Hagerup.

Barnebokkritikk.no har intervjuet Hilde Hagerup etter at de ti første episodene har gått. Her forteller hun blant annet om prosessen bak serien:

– Snøfall ble til fordi Hanne, søsteren min, hadde en idé til noe hun trodde kunne bli en julekalender. På våren i 2012 fikk hun pappa og meg med på å sende inn et bidrag til en konkurranse NRK utlyste. Så ble historien utvikla videre i nært samarbeid med redaksjonen. Vi har jobbet mye med å finne fram til karakterer som skulle ha flere lag, og på en måte drive historien gjennom sine handlinger og valg. Emosjonene i bånn skulle føles ekte, selv om det selvfølgelig også er et eventyr der, med mange klassiske elementer.

Les hele intervjuet med Hilde på barnebokkritikk.no