ALMA-prisvinnaren 2016 kjem til Norsk litteraturfestival Sigrid Undset-dagene på Lillehammer i mai/juni.

I programmet for festivalen er Rosoff presentert slik:

Rosoff har hele 10 utgivelser bak seg, hun har mottatt en rekke priser og ble i 2016 tildelt verdens største barnelitteraturpris, ALMA-prisen. Dette har gitt henne stjernestatus på barne- og ungdomslitteraturfeltet verden rundt. Rosoff skriver modig og humoristisk og bøkene hennes karakteriseres ofte som stilistiske mesterverk. Hennes totale empati for og lojalitet med unge mennesker er blitt sammenliknet med Astrid Lindgrens.

I begrunnelsen for ALMA-tildelingen heter det: «Meg Rosoffs ungdomsböcker talar till både känsla och intellekt. På en gnistrande prosa skriver hon om människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld. Hon lämnar aldrig läsaren oberörd. Ingen bok är den andra lik i detta modiga och humoristiska författarskap.»