camillaotterleiCamilla Otterlei tildeles Landslaget for språklig samlings litteraturpris 2016.

For første gang mottar en barnebokforfatter Landslaget for språklig samlings litteraturpris. Camilla Otterlei tildeles prisen for bildeboka Kunsten å møte en bjørn (Mangschou forlag).

Landslaget for språklig samling er en språkpolitisk organisasjon, og deres litteraturpris deles ut årlig til forfattere som i sin litterære kunst gir verdighet til språkformer som peker mot et felles norsk skriftspråk. Prisen ble delt ut for første gang i 1963 til Mikkjel Fønhus. Prisen består av en pengegave i tillegg til utmerkelsen.

Kunsten å møte en bjørn er en bok om hvordan barn må takle bjørner og slanger i hverdagen, og om voksne som gir råd uten egentlig å forstå problemet. Med Kunsten å møte en bjørn har Camilla Otterlei skrevet en viktig og tankevekkende historie om mobbing i barnehagen. Bildeboka er illustrert av Jill Moursund.

Camilla Otterlei (f. 1980) bor i Drammen og er utdannet kunstner og tekstforfatter. Hun har skrevet en rekke bøker, og hos Mangschou har hun gitt ut ungdomsromanen Selma og Louise og bildeboka Kunsten å møte en bjørn. Camilla Otterlei har også gitt ut lokale bøker som Møter med Drammen og Kongsberg folk og steder.

Prisen deles ut 25. januar kl. 12.30-13.30.
Sted: Gummibaren, Grønland 57 i Drammen.

Les om prisen på samnorsk.no.