Foto Finn Ståle Felberg

Silje Tretvoll (41) er ansatt som ny daglig leder i Foreningen !les. Hun tiltrer i stillingen 2. mai. 

Tretvoll kommer fra stillingen som markedssjef og en av tre i Forlaget Oktobers ledergruppe. Hun har jobbet i Forlaget Oktober i 13 år og ser frem til å ta fatt på lederjobben i Foreningen !les.  

– Foreningen !les har et viktig samfunnsoppdrag, å fremme lesing, økt leseengasjement og interesse for litteratur i alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Jeg vil arbeide for at barn og unge skal få økt kunnskap om ulike litterære sjangre og uttrykk, sier Tretvoll.  

– Å bidra til å åpne veien inn til litteraturen for andre mennesker, ser jeg på som en ytterst meningsfull oppgave. Det er et humanistisk og et demokratisk prosjekt jeg har stor tro på. Jeg gleder meg til å jobbe for å sette lesing på dagsorden og til å lede engasjerte og dedikerte kunnskapsarbeidere, legger hun til. 
Styret i Foreningen !les er begeistret over å ha fått en så kompetent ny daglig leder.

– Silje kjenner bransjen svært godt, har et godt nettverk og er kjent som en drivende dyktig og involverende leder. Hun brenner for bøker og lesing, og vil med sin bakgrunn tilføre Foreningen !les ny kompetanse og nye perspektiver, sier styreleder Wegard Harsvik.