NBU fyller 70 år i år, og det skal feires og markeres! I forbindelse med jubileet intervjuer vi flere medlemmer. I dag: Kaia Linnea Dahle Nyhus.

Foto: Cappelen Damm

Hva betyr NBU for deg?
Jeg fikk sånn debutantpris, jeg, jeg fikk «Trollkrittet», og det var veldig veldig stas! Og det var også viktig for å kunne fortsette og få støtte og få forlaget mer på min side, slik at jeg kunne lage det jeg hadde lyst til.

Har du et spesielt minne du vil trekke frem?
Det var en fin kveld med debutantprisen og «Trollkrittet». Jeg var veldig glad.

Hvor viktig har forfatterskapet vært i livet ditt?
Det er jo jobben min, jeg liker å tegne og skrive, og jeg er veldig takknemlig for at jeg kan jobbe med dette og leve av dette, det er noe jeg liker å holde på med.

Hvordan tenker du deg NBU fremover – hvor går vi?
Jeg tenker at NBU er viktig framover også, at det føles som en trygghet, en forening som jobber for rettighetene våre, for forfatterne sine, slik at det vil kunne fortsatt bli mulig å kunne leve av å skrive. Det er også fine stipender som jeg håper på å kunne få framover.

Har du noe ønske for NBU?
At de skal fortsette å engasjere seg i rettigheter og innkjøpsordning og jobbe for forfatterne sine.