NBU fyller 70 år i år, og det skal feires og markeres! I forbindelse med jubileet intervjuer vi flere medlemmer. I dag: Anneli Klepp, som har vært medlem i cirka syv år.

Anneli Klepp. Foto: Gyldendal

Hva betyr NBU for deg?
Når jeg tenker på NBU, blir jeg glad. For her er det engasjerte, kunnskapsrike forfattere i ledelsen, som jobber for og strekker seg for medlemmene innad i organisasjonen, og for synlighet og posisjon utad i samfunnet. Å treffe andre NBU-ere, som jo i sannhet er en forsamling med rare, sære, snille, inn- og utadvendte, morsomme og glødende forfattere, akkurat som meg selv, gir meg en unik anledning til vennskap og møter med likesinnede, som vet det meste om forfatterhverdagens utfordringer og gleder.

Har du et spesielt minne du vil trekke frem?
Her vil jeg heller være generell: For generelt sett lar jeg meg ofte imponere av dyktigheten til mine forfatterkolleger. Dessuten synes jeg barne- og ungdomsbokforfattere er utrolig hyggelige folk. Snille folk med sterke meninger. Folk som vil noe godt for andre og som, midt i leken og moroa, tar sitt forfatteransvar på alvor.

Hvor viktig har forfatterskapet vært i livet ditt?
Jeg har skrevet og hatt behov for å uttrykke meg skriftlig helt fra jeg begynte å skrive som 5-åring. Å skrive har vært min ventil. Å kunne leve av å skrive og formidle er en drøm i oppfyllelse. Og hadde jeg ikke kunnet leve av det, ville jeg ha skrevet allikevel.

Har du noen ønske for NBU?
Noe av det viktigste NBU kan gjøre, er kanskje å sørge for at medlemmene føler seg sett og hørt og trives. Dermed spiller vi alle bedre som lag, og prosesser går lettere.