NBU fyller 70 år i år, og det skal feires og markeres! I forbindelse med jubileet intervjuer vi flere medlemmer. I dag: Lena Lindahl, som har vært medlem siden august 2016.

Foto: Cappelen Damm

Hva betyr NBU for deg?
At noen er med meg. Jeg er ikke bare meg helt alene på hjemmekontoret mitt. Jeg tilhører en hel haug med folk som sitter rundt omkring og jobber med sine ting. Og i Rådhusgata sitter NBU-majorene og passer på.

Har du et spesielt minne du vil trekke frem?
Jeg er så ferskt medlem at NBU foreløpig er det store, upløyde, men heldigvis ikke helt ukjente.

Hvor viktig har forfatterskapet vært i livet ditt?
Jeg har alltid skrevet historier, først i nesten 20 år som journalist. Reportasjer må alltid være sanne, og det er fantastisk å finne den rare, fine, sterke eller fæle historien noen blir sint eller glad av å lese. Nå skriver jeg mest historier som forfatter, noen er sanne, andre ikke. Men å fortelle historier, gir meg alltid noe viktig igjen: Enten den fantastiske følelsen av å dra på oppdagelsesferd, eller noe å holde fast i når verden spinner avgårde.

Hva tenker du om NBU fremover – hvor går vi?
Jeg håper NBU fortsetter med å tydeliggjøre hvorfor det er så viktig å opprettholde støtteordninger, og gjerne klarer å tøye grensene. Det er ikke gratis å skrive. Vi kunne valgt andre yrker med trygg inntekt, men folk trenger gode bøker.

Har du noen ønsker for NBU?
Gratulerer med 70 år! Jeg ønsker alle fortsatt godt samhold og fortsatt god takhøyde.