Pressemelding:

—Veronica Salinas har skrevet en høyaktuell roman. «Og» er viktig bok, både for dem som kjenner seg igjen i utfordringene med nytt land, nytt sted og nytt språk  –  men kanskje vel så viktig for dem som har aldri har gjort seg slike erfaringer, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

— Å motta dette stipendet er stort for meg. Jeg blir rørt. Jeg blir inspirert. Jeg får et ansvar også, og jeg skal bære på dette ansvaret med stor glede. Jeg skal fortsette å skrive. Jeg er takknemlig for anerkjennelsen av dette lille-store ordet som “OG” er, sier Salinas. Et ord med så mye kraft, såpass mye kraft at vi kan alle sammen stå sammen ved dette ordet, hele verden og universet kan samles med OG. Jeg er takknemlig for at “OG” får dette stipendet, en bok som forteller at det går an å være flere ting!

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det: «Barn og unge trenger historier som reflekterer og kanskje balanserer det til tider dystre nyhetsbildet de er omgitt av i dag. Vi har stor tro på at Veronica Salinas kan fortsette å lage bøker som beriker og belyser og setter ord på store spørsmål, og som gjør oss alle til litt bedre mennesker etter å ha lest dem»

Om forfatteren

Veronica Salinas (f. 1977) er skuespiller og forfatter. Hun er født i Argentina og har spansk og indiansk bakgrunn. Salinas flyttet til Norge etter den store økonomiske og sosiale krisen i Argentina i 2001. Hun har tatt en bachelorgrad i spansk og portugisisk litteratur ved UiO og en forfatterutdanning ved Norsk Barnebokinstitutt. I 2012 ga hun ut sin første bildebok, Reisen. Bildeboka Sulten kom våren 2015. Reisen er solgt til utgivelse i Danmark, Sverige, Canada, USA, Kina, Korea, Iran og Frankrike. Sulten er solgt til Kina og Frankrike. Salinas er i høst aktuell med boken «Skyggen».

Om Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000 kroner.