Vi vil gjerne bli flinkare til å hylla våre dyktige medlemmar som gjer det godt og vinn gjeve prisar. I september vann både Synne Sun Løes og Levi Henriksen prisar. Vi gratulerer!

Synne Sun Løes vann Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2017 for ungdomsromanen Miss.


Prisvinnaren Synne Sun Løes flankert av jurymedlemmane Bjørgulv Vinje Borgundvaag og Heidi Sævareid, som sjølv var prisvinnar i 2015.(Foto: Riksmålsforbundet)

Frå grunngjevinga:

«Vinnerboken er skrevet på et klart og tydelig riksmål, men språket kan ikke kalles tradisjonelt. Dette er ment som en honnør. Prisvinneren har en usedvanlig rik språkføring – på flere måter enn én. Språket er rent bokstavelig rikt – teller man glosene, vil man ende opp med et anselig og større ordforråd enn i de aller fleste ungdomsbøker.

Mest imponerende er imidlertid måten forfatteren turnerer språket på. Hun leker seg med uvanlige ordsammensetninger, uttrykk og bilder, og har en svært bevisst klangbruk. Gammelmodig og ungdommelig språk blandes, og forfatteren nøler ikke med å inkludere både engelsk, japansk, spansk og kinesisk i språkleken. Alt dette gjør hun uten at det på noe tidspunkt blir krampaktig. Mye av humoren i boken oppstår nettopp i kraft av språket.»

Les meir her.

Levi Henriksen vann Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for 2017 for sitt forfatterskap for barn og ungdom.


Levi Henriksen. foto Mona Nordøy Cappelen Damm

Frå grunngjevinga:

«Henriksen er kjent for å skrive om livet i bygde-Norge, hvor små og store tema beskrives. Livet skildres på godt og ondt, og dette fører han videre inn i barne- og ungdomsbøkene. Vanskelige tema som skilsmisse og tidlig død behandles på en respektfull og samtidig likefrem måte, noe som gjør bøkene troverdige. Henriksens drevne fortellerstil merkes godt på energien og framdriften i barne- og ungdomsbøkene, noe som gjør at leseren trekkes inn i historiene og ønsker å lese videre. Henriksens bøker er velskrevne, språket er godt og lett å lese.»

Les meir her.